Mijn leven

Life changing; een terugblik op 2021.

Bij het begin van een nieuw jaar hoort ook een terugblik naar het voorgaande jaar. En wat een life changing jaar is het geweest zeg. Een jaar vol emoties, keuzes en vooral heel veel deuren die gesloten werden en andere deuren die open gingen. Het was een pittig jaar, maar ook een jaar waarin ik na een hele lange tijd kon zeggen dat ik echt gelukkig ben. Het was het mooiste jaar tot nu toe!

Zonsondergang vanaf mijn dakterras, elke keer weer genieten.

Het begin

In het voorjaar liep mijn relatie na 14 jaar stuk, nadat deze al lange tijd niet goed zat. De koek was op, we konden elkaar niet geven wat we nodig hebben. We hebben ontzettend veel meegemaakt, gehuild en gelachen, en inmiddels zijn we beide gelukkiger en dat is het belangrijkste. Hierna kwam de volgende uitdaging; het vinden van een nieuwe woonplek voor mezelf en Buddy. Het liefst wilde ik een appartement met ‘een buiten’. En dat is gelukt! Half juli kreeg ik de sleutel, een week later kon ik erin. Inmiddels is het echt mijn plekkie, en ik mag mezelf in mijn handjes knijpen met ‘een buiten’ van maar liefst 6 bij 2 meter 🙂

Zomer

Ondertussen was het zomer, ik volgde een ontzettend interessante cursus bij mijn coach waarbij ik veel heb geleerd over mezelf, yoga en Ayurveda. Ik investeerde in het ontmoeten van nieuwe mensen, genoot alleen en met hen van het heerlijke weer en een hoop lekkere biertjes (ja mensen, ik lust geen wijn, maar bier, dat zeker wel haha!) Ik zette de puntjes op de i in mijn appartement, meldde me aan voor een cursus over online ondernemen die in september zou beginnen en begon met sporten.

Herfst

De herfst brak aan; inmiddels vlogen de kilo’s eraf, sportte ik me suf maar vond dat heerlijk (ik als nooit-sporter) en begon vol enthousiasme aan de cursus. Ik zat echt lekker in mijn vel en Buddy vond ook zijn draai in onze nieuwe levenssituatie. Nadat ik echt eerst de tijd voor mezelf had genomen en veel verwerkt had merkte ik dat ik langzaamaan toe was aan een maatje in mijn leven. En dus meldde ik me aan op Tinder. Er volgden een hoop matches, een boel appjes en zelfs een paar leuke dates. Nu kan ik daar hele verhalen over schrijven, en dat ga ik ook zeker doen, dus stay tuned!

Winter

Winter, het seizoen waarin het jaar op zijn einde loopt. De cursus werd afgerond, ik had inmiddels helder wat ik wilde gaan doen; schrijven dus! Ik maakte een plan voor 2022, legde steeds meer connecties via sociale media en in real life en had vooral heel veel zin in het nieuwe jaar. De feestdagen waren vooral apart, voor het eerst in jaren waren deze anders dan anders, maar dat was oké. Op de valreep nog de -25 kg aangetikt, wat een verschil als ik in de spiegel kijk!

Wat neem ik mee?

Life changing, een ander woord heb ik er niet voor! Overall merk ik vooral dat ik dit jaar heb geleerd om oké te zijn met dingen waar ik niet altijd invloed op heb en grenzen te stellen (naar mezelf en naar anderen). Ik heb geleerd om keuzes te maken die voor mij goed zijn en vooral altijd naar mijn intuïtie te luisteren, want die klopt echt. 2021 stond in het teken van mezelf kwijtraken en ook zeker weer hervinden, een nieuw leven opbouwen met hele fijne mensen om me heen. Ontzettend veel meegemaakt, maar wat ben ik dankbaar en gelukkig voor dat alles! Laat 2022 maar komen, ben benieuwd!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.