Recepten

Oosters stoofvlees

Het duurt even, maar dan heb je ook écht wat!

Smakelijk!

Ingrediënten voor 3-4 personen:

400-500 gram runderlappen of ander stoofvlees, in blokjes

2-3 uien, in halve ringen

2 teentjes knoflook, geperst

200 ml kokosmelk

100 ml ketjap

450 ml rundvleesbouillon

3 laurierblaadjes

1 theelepel gemberpoeder

snuf peper

400 gram sperzieboontjes, schoongemaakt en in stukjes

1 bosje bosui, in kleine ringen

200 gram zilvervliesrijst

Maizena

Verhit een ruime hoeveelheid boter in een braadpan en bak het vlees op hoog vuur aan. Voeg daarna de uien, knoflook, peper en gemberpoeder toe, bak dit een paar minuten mee.

Voeg de kokosmelk, bouillon en ketjap toe, roer goed door tot er een egale lichtbruine kleur ontstaat. Voeg nu de laurierblaadjes toe en laat alles minstens 2 uur stoven op een laag vuur, met de deksel op de pan. Roer regelmatig even door.

Haal na 2 uur de laurierblaadjes uit de saus en voeg de sperzieboontjes toe. Laat deze ongeveer 20-30 minuten meekoken zodat ze goed gaar worden. Kook ondertussen de rijst.

Indien de saus nog te dun is, maak dan een papje van de maizena en wat water. Schenk dit al roerende door de saus en blijf goed roeren tot de saus de gewenste dikte heeft. Voeg in de laatste minuten de helft van de bosui toe. Serveer het stoofgerecht samen met de rijst en garneer met de rest van de bosui.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *