Fictie

Review: Katie Fforde – Een nieuw leven

“Het is nooit te laat om verliefd te worden.”

“Caro Swanson weet niet zo goed wat ze met haar leven aan moet, behalve dat ze wel eens ‘iets nieuws’ wil doen. Als ze een advertentie ziet waarin een heer op leeftijd een assistente zoekt voor in zijn landhuis in de Schotse Hooglanden, twijfelt ze geen moment en schrijft ze een brief. Tot haar verbazing wordt ze meteen aangenomen, en ze vertrekt naar het prachtige landgoed Glen Liddell.

Eenmaal aangekomen valt Caro als een blok voor het ruige, overweldigende landschap, voor het prachtige Schotse kasteel met het loch ernaast en voor de charmante oude laird van het landgoed. Ze voelt zich al snel thuis in haar nieuwe leven, en als ze op een dag een klein meisje ontmoet dat snakt naar liefde en aandacht is ze helemaal verloren. Zeker als ze in de vader van het kind de man herkent die ze jaren geleden ontmoette op een Grieks eiland en die ze nooit heeft kunnen vergeten.”

Ik heb al vaker een boek gelezen van Katie Fforde en haar verhalen vind ik goed geschreven. De personen, gebeurtenissen en omgeving wordt zo beschreven dat het net lijkt of je er zelf bij bent, dat maakt een boek voor mij goed.

Dit boek geeft een verhaal weer waarbij het volgen van je gevoel centraal staat, net als het waarmaken van je dromen, groot en klein. Zo wil de een heel graag de wereld verkennen en zich losmaken van haar ouders, terwijl de ander een passie heeft waar hij heel graag zijn werk van zou willen maken. Voeg daar een wereldberoemd Hollywood-koppel, het bruisende Londen en de prachtige natuur van Schotland aan toe en je hebt een boek dat je niet zomaar weg kunt leggen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *