Mijn leven

Wat brengt 2021? En nog even terugkijken naar 2020…

Wat is er achter de horizon? Foto gemaakt in Zeeland, 2 januari 2021

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Maar toch ook wel het moment om even terug te kijken naar het afgelopen jaar. Als ik 2020 in één woord moet omschrijven, dan denk ik aan “raar”. Want dat was het toch wel voor mij, vooral door de wereldwijde impact van het coronavirus. Het was raar (en nog steeds, want we zijn er nog niet vanaf…) om afstand te houden, mensen geen hand te mogen geven als begroeting en wanneer je jezelf voor stelt. Mondkapjes, pompjes met desinfectiegel, winkelkarretjes die schoongemaakt worden, de wereld ziet er zo anders uit. Om nog niet eens te spreken over de financiële gevolgen, alle zieke mensen en helaas ook over veel te veel mensen die het niet gered hebben… Ik wens dan ook iedereen die op wat voor manier dan ook de dupe is geworden door dat rotvirus ontzettend veel sterkte toe!

En toch, 2020 was zeker niet alleen maar raar. Voor mij is het absoluut geen rotjaar geweest, ik ben ontzettend dankbaar voor onze goede gezondheid en onze financiële situatie is stabiel en goed. Op verschillende vlakken in mijn leven werden deuren gesloten en er gingen deuren open. Ik heb toffe dingen gedaan en mooie herinneringen om aan terug te denken.

Een van de tofste dingen die ik in 2020 heb gedaan, was deze blog beginnen. Toen ik dit op 2 januari deed, wist ik amper iets van de techniek achter een website, ik wist nog niet precies waar ik over wilde gaan schrijven en vond ik het doodeng. En toch, ik ben zo blij dat ik het heb gedaan! Ik heb veel geleerd over de technische kant van een blog en heb inmiddels een lay-out waar ik me goed bij voel. Ik heb geschreven over van alles en nog wat, meegedaan aan een bloghop en vooral heel veel plezier beleefd aan het schrijven.

Genoeg over afgelopen jaar. Ik hou ervan om vooruit te kijken, nieuwe ervaringen op te doen en mijn inspiratie en creativiteit in te zetten om mooie dingen te creëren. Nieuwsgierig ben ik zeker en ik ben altijd in voor iets nieuws. En daarom staat er voor dit jaar ook weer genoeg op mijn bucketlist, de eerste plannen zijn gemaakt en ik heb er ontzettend veel zin in!

Een paar dingen om je een idee te geven:

  • boekreviews zullen er zeker weer zijn, ik lees nou eenmaal graag en als ik een goed boek heb gevonden dan deel ik dat graag met je.
  • recepten zijn altijd handig en omdat ik ontzettend hou van lekker eten hou komt er regelmatig iets nieuws online zodat ook jij ervan kunt genieten. Heb jij een recept waarvan je zegt, “dat moet je geproefd hebben!”, dan hoor ik het graag!
  • reizen wil ik graag meer doen, het is even afwachten hoe dit jaar gaat lopen (vanwege dat rottige virus) maar inspiratie genoeg hier. Ik hoop dit jaar vooral Nederland meer te ontdekken, er is nog zoveel in ons eigen landje dat ik nog niet gezien of gedaan heb.
  • wandelen doe ik nog altijd graag, ik hoop dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse (fingers crossed) als nog voor de eerste keer te lopen. Daarnaast staat het Pieterpad voor de zomer op de planning, die ga ik lopen met Daan en Buddy.
  • En af en toe zal ik een update geven over mezelf. Wat mijn bucketlist betreft, er zijn wel wat dingetjes die ik hoop dit jaar af te strepen maar daarover later meer. Sommige dingen houd ik nog even voor mezelf, maar mocht het zover zijn, dan lees je het hier!

Voor nu wens ik jou een prachtig 2021, waarin we hopelijk allemaal het normale leven weer kunnen oppakken en we mooie dingen mogen meemaken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.