About...

De donkere dagen voor Kerst

Samen met 23 collega-bloggers tel ik af naar Kerst, dit doen we door middel van een zogeheten blog-hop. Oftewel, elke dag een ander artikel op een andere blog. We hebben allemaal een dag gekozen, vandaag is het mijn beurt. In de banner hierboven zie je wie er allemaal aan mee doen, Cynthia van Cynspirerend schreef gisteren een post over spelletjes en hoe je die ook kunt spelen via videobellen. Morgen is Nakita van Nakita’s Labrary aan de beurt, zij schrijft een recensie over een kerstboek dat ze gelezen heeft.

Mijn inbreng voor de bloghop gaat over de donkere dagen voor Kerst. Nu zijn die er eigenlijk elk jaar wel, het is grauw en grijs buiten, vroeg donker en laat licht. De een heeft er meer last van dan de ander, maar dit jaar is het misschien nog wel extra lastig omdat het een jaar is waarin we allemaal behoorlijk op de proef worden gesteld. Er wordt veel van ons gevraagd, er zijn ineens allemaal nieuwe regels waar we ons aan moeten houden en we hopen allemaal niet getroffen te worden door Corona.

Dus, wat kan je doen om die donkere dagen toch een beetje comfortabel door te komen? Een van de belangrijkste en meest simpele dingen die je kunt doen is naar buiten gaan! Daar heb je (en ik ook soms hoor) misschien helemaal geen zin in, het is koud en guur en je blijft liever binnen. En toch, ga! Een half uurtje per dag is al genoeg om je lichaam en geest een oppepper te geven. En heb je net als ik een hond, dan is het dubbel genieten want die furry friend gaat graag mee wandelen 🙂

In deze tijd komen er vaak ook veel leuke films en series op tv en online, dus gun jezelf een lekker avondje bankhangen, met dekentje en wat lekkers natuurlijk! Lees een goed boek, doe een spelletje, of (als je de luxe hebt) ga dan eens lekker in bad. Je mag jezelf best eens verwennen!

En dan heb je nog van die dagen waarop er niks uit je handen komt, je nergens zin in hebt en het liefst ’s ochtends de dekens weer over je hoofd trekt om er niet meer onderuit te komen. Ook dat moet kunnen, gun jezelf een moment van rust en doe gewoon even niks. Die strijk ligt er morgen ook nog wel, eet iets makkelijks en in de meeste gevallen kan je je taken prima een dagje opschuiven. Voor de mensen die graag bezig zijn valt dit niet altijd mee, maar even een pas op de plaats maken is juist goed voor je, op die manier laadt je op en kan je er morgen weer fris tegenaan.

Hopelijk heb je iets aan mijn tips, en kan je toch een beetje genieten van die donkere dagen. Heb jij nou zelf nog een hele goede tip, zet die dan hieronder in een reactie, ik ben heel benieuwd! Ook bij vragen, ik zie alle reacties 🙂 Zorg goed voor jezelf!!!

6 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *