Mijn leven

De herfst (de klok gaat weer een uurtje terug)

Buddy is gek op de herfst, hij snuffelt het liefst tussen alle blaadjes op zoek naar … ja naar wat eigenlijk? 😉

De herfst is samen met de lente mijn meest favoriete seizoen. Al die mooie kleuren, de geuren van heerlijke baksels en stoofpotjes, heerlijk! ’s Avonds met een dekentje op de bank kruipen, kaarsjes aan, we maken het gezellig. Na een wandeling in de gure wind weer lekker opwarmen met een beker warme chocolademelk, daar kan ik echt van genieten.

En toch is de herfst niet voor iedereen leuk, veel mensen vinden het maar niks dat het vroeger donker wordt en later licht. Elk jaar in het laatste weekend van oktober is het weer zover, de klok wordt weer verzet (een heel handig ezelsbruggetje om te onthouden of de klok nu vooruit of achteruit moet is: in het VOORjaar gaat de klok een uur VOORuit). Sommige mensen hebben er heel veel last van, hun hele dagritme ligt overhoop en dat is niet fijn. Dé tip heb ik niet voor je maar…

Wat voor mij heel goed werkt is dat ik in dat weekend op zaterdagavond gewoon rond dezelfde tijd naar bed ga als elk ander weekend. Ik plan bewust niks die avond, zodat ik in ieder geval niet supermoe na een feestje ofzo mijn bed in rol. Op zondag slaap ik net zo lang tot ik vanzelf wakker wordt, geen wekker, geen afspraken, gewoon mijn eigen slaapritme volgen.

Pluspunt van het terugzetten van de klok is dat je eigenlijk een uurtje langer weekend hebt, de dag duurt gewoon een uurtje langer. Een uurtje waarin je van alles kunt doen, of juist helemaal niks (ook wel eens fijn). En ben je zondagavond eerder moe dan normaal, dan duik je gewoon lekker je bed in en heb je (ik in ieder geval) op maandag weinig last meer van het verzetten van de klok.

Vindt jij de herfst ook zo fijn of juist helemaal niks? Of heb je een goede tip om de donkere dagen door te komen? Laat het me weten in een reactie hieronder, ik ben benieuwd!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *