Boeken

Review: Cheryl Strayed – Wild

” Over jezelf verliezen, terugvinden en een voettocht van 1700 kilometer”

“Op haar zesentwintigste neem Cheryl Strayed haar meest inpulsieve beslissing ooit: ze begint aan een voettocht van 1700 kilometer langs de Pacific Crest Trail in het westen van Amerika. Helemaal alleen, zonder ervaring en met een veel te zware rugzak. Drie maanden lang doorstaat ze intense hitte en meters sneeuw, wordt ze geconfronteerd met beren en ratelslangen, en ervaart ze de schoonheid, maar ook de verschrikkelijke eenzaamheid van de tocht die haar leven voorgoed zou veranderen.

Dit verhaal is een waargebeurd verhaal van een jonge vrouw die op het dieptepunt van haar leven een 1700 kilometer lange solo-hike maakt. De tocht is slopend, zowel emotioneel als fysiek, maar maakt haar uiteindelijk sterker dan ooit.

Het verhaal kwam wat mij betreft een beetje langzaam op gang, er werd veel geschreven over vroeger, maar dat heb je ook weer nodig om te snappen waarom Cheryl is waar ze nu is. Ze heeft ontzettend veel meegemaakt en is zichzelf helemaal kwijtgeraakt. Ze schrijft op sommige momenten ook wel heel grappig, ik moest bijvoorbeeld erg lachen om haar voorbereidingen op de tocht. Onderweg komt ze leuke en minder leuke mensen tegen, sommigen geven haar inzichten die in het dagelijks leven ook interessant zijn.

Het lopen van die 1700 kilometer is afzien, soms is het net alsof je naast haar loopt. Een verhaal dat je niet zomaar even leest, het zet je aan het denken maar tegelijk wil je verder lezen omdat je wilt weten hoe het afloopt. Het is wel echt een boek dat iedere lange-afstand-wandelaar gelezen zou moeten hebben 🙂

In dit boek is ook een landkaart opgenomen zodat je kunt bijhouden waar ze is als je leest over de plaatsen waar ze komt en de dingen die ze mee maakt. De versie die ik heb gelezen is een bookazine-uitgave, maar het verhaal is ook als gewoon boek uitgebracht. Het boek is tevens verfilmd met Reese Witherspoon in de hoofdrol, ik vind haar persoonlijk een ontzettend goede actrice. Ik raad je wel aan om eerst het boek te lezen en dan pas de film te kijken, het verhaal is dan beter te begrijpen en dat kijkt wel zo fijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *