Fictie

Review: Lisette Jonkman – Verkikkerd

“Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…”

Lucy is dolblij als ze eindelijk het huis uit kan, ze ziet zich al helemaal zitten in de stad, tussen de hippe mensen. Maar dan blijkt dat haar ouders een kamer in een studentenhuis op de campus hebben geregeld, waar niks hips aan is. Langzaam leert ze dat niet alles draait om uiterlijk, haar huisgenoten blijken hele leuke mensen te zijn. Ze beleeft van alles, leert veel nieuwe mensen kennen maar ze blijft zich afvragen waar ze die ene jongen in haar huis toch van kent.

Haar beste vriendin Merel studeert in een andere stad waar ze Lucy nogal snel lijkt te vergeten. Merel heeft nieuwe vriendinnen en hun jarenlange vriendschap verwatert snel. Ondertussen blijkt dat het zusje van Lucy, Marloes, ontzettend gepest wordt op school en de enige die daar iets aan kan doen is Lucy.

In haar eerste jaar op de campus leert Lucy veel, vooral over wat er nu echt toe doet in het leven en wat echte vrienden zijn. Ze maakt van alles mee, komt in lastige situaties terecht maar maakt ook mooie herinneringen.

Of dat je nu wel of niet zelf ooit student bent geweest en in een studentenhuis hebt gewoond, dit boek moet je lezen! Het is een heerlijk boek voor met een kop thee op de bank of op vakantie. Het leest heerlijk weg, is goed geschreven en die grijns krijg je niet meer van je gezicht. En wie nou die ene jongen is, twee kamers verderop? Kom erachter in dit heerlijke boek!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *