Fictie

Review: Hendrik Winter – Het antwoord op misschien

” Hij is taxichauffeur, zij is zijn nieuwe klant. Hun liefde is zeker, hun toekomst niet.”

“Adam is een laatbloeier. Hij woont bij zijn oma die dement begint te worden en hij werkt als taxichauffeur voor ernstig zieken. Eigenlijk zou hij graag de Chimborazo beklimmen, de hoogste vulkaan ter wereld, als je vanaf het centrum van de aarde rekent. Maar ja, geen tijd, geen geld… Er komt altijd wel wat tussen.

Dan stapt Jessi zijn taxi in. Ze is jong, mooi en in het bezit van een flinke tumor in haar luchtpijp. Ze heeft misschien niet zoveel tijd meer om haar dromen waar te maken. Dat Jessi en Adam verliefd worden is zeker, een gezamenlijke toekomst is dat niet. Tijd voor Adam om in actie te komen.

Dit prachtige maar vooral ontroerende verhaal is door de schrijver gebaseerd op zijn ervaringen als taxichauffeur voor ernstig zieken. Het verhaal is goed geschreven, je kunt je echt inleven in de hoofdpersonen en de mensen om hun heen.

Ik kan in deze review wel een samenvatting geven van het boek, maar eigenlijk verdient dit boek het om gewoon gelezen te worden! Het zet je aan het denken over het leven, dat soms echt veel te kort is. Tijdens het lezen krijg je een glimlach op je gezicht maar soms rolt er ook een traan. Al met al echt een mooi verhaal!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *