Fictie

Review: De verliefde graaf

Julia Quinn – Bridgerton deel 2

“De lente van 1814 belooft weer een veelbewogen huwelijksseizoen te worden, maar niet als het aan graaf Anthony Bridgerton ligt. Deze begeerlijke graaf maakt nog geen aanstalten zich te verloven. En waarom zou hij ook? Niemand speelt de onbereikbare vrijgezel beter dan hij…” Lady Whistledowns Society Papers, april 1814

“Dit keer zitten alle roddelbladen ernaast. Anthony Bridgerton heeft niet alleen besloten te trouwen, hij weet zelfs al met wie! Het enige obstakel is zijn aanstaande schoonzus, Kate Sheffield, de meeste bemoeizieke vrouw die zich ooit in een Londense balzaal heeft gewaagd. Wat de societydames ook mogen zeggen, Kate is ervan overtuigd dat Anthony een verschrikkelijke echtgenoot zal zijn. Ze is vastbesloten om haar zus te beschermen. Maar hoe beschermt ze haar eigen hart tegen deze verleidelijke graaf?”

Anthony is de oudste zoon en heeft na jaren van het vrijgezelle leven te hebben genoten besloten dat hij wil trouwen. Met wie weet hij ook al, Edwina Sheffield, alleen nu moet hij dat nog even goed aanpakken. En laat dat nou net hetgeen zijn wat erg lastig wordt gemaakt door zijn toekomstige schoonzus Kate die hem helemaal niet ziet zitten als echtgenoot voor haar zusje. De koppigheid van zowel Anthony als Kate verblind hen beide en brengt hen regelmatig in gênante maar voor de lezer erg grappige situaties.

Na verloop van tijd gaat Kate inzien dat Anthony eigenlijk niet zo’n erge rokkenjager is en Anthony op zijn beurt mag Kate steeds meer. Ondertussen blijkt Edwina helemaal geen interesse in Anthony te hebben. Zouden de twee hun koppigheid kunnen laten varen en de liefde vinden bij elkaar?

Ook de stukjes van Lady Whistledown zorgen voor veel vermaak, je vraagt je toch wel af wie zij is en hoe ze toch aan alle informatie komt. Wie hij of zij is, blijft nog geheim, maar dat maak het zeker niet minder leuk. Dit verhaal is net als het eerste vlot geschreven. Je wilt graag weten wat er in het volgende hoofdstuk gaat gebeuren, dit boek wegleggen is dan ook eigenlijk geen optie!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.