Boeken

Review: Julia Quinn – De verliefde graaf

De familie Bridgerton-serie deel 2

“De lente van 1814 belooft weer een veelbewogen huwelijksseizoen te worden, maar niet als het aan graaf Anthony Bridgerton ligt. Deze begeerlijke graaf maakt nog geen aanstalten zich te verloven. En waarom zou hij ook? Niemand speelt de onbereikbare vrijgezel beter dan hij…” Lady Whistledowns Society Papers, april 1814

“Dit keer zitten alle roddelbladen ernaast. Anthony Bridgerton heeft niet alleen besloten te trouwen, hij weet zelfs al met wie! Het enige obstakel is zijn aanstaande schoonzus, Kate Sheffield, de meeste bemoeizieke vrouw die zich ooit in een Londense balzaal heeft gewaagd. Wat de societydames ook mogen zeggen, Kate is ervan overtuigd dat Anthony een verschrikkelijke echtgenoot zal zijn. Ze is vastbesloten om haar zus te beschermen. Maar hoe beschermt ze haar eigen hart tegen deze verleidelijke graaf?”

Dit tweede deel in de serie over de familie Bridgerton heb ik met veel plezier gelezen, ik had dit boek tegelijkertijd met deel 1 bij de bieb gehaald en heb ze achter elkaar uitgelezen. Het is vloeiend geschreven, ik wilde graag weten hoe het verder ging en ook de humor van de personen in het verhaal kon ik erg waarderen.

Anthony is de oudste zoon en heeft na jaren van het vrijgezelle leven te hebben genoten besloten dat hij wil trouwen. Met wie weet hij ook al, Edwina Sheffield, alleen nu moet hij dat nog even goed aanpakken. En laat dat nou net hetgeen zijn wat erg lastig wordt gemaakt door zijn toekomstige schoonzus Kate die hem helemaal niet ziet zitten als echtgenoot voor haar zusje.

Ondertussen wordt het voor de lezen langzaam duidelijk dat Edwina geen interesse heeft in Anthony, maar het is erg leuk om te lezen hoe de koppigheid van zowel Anthony als Kate hen beide verblind en steeds in gekke situaties brengt.

Na verloop van tijd gaat Kate inzien dat Anthony eigenlijk niet zo’n erge rokkenjager is en Anthony op zijn beurt mag Kate steeds meer. Hoe dit afloopt? Lees het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *