Boeken

Review: De ongetrouwde hertog

Julia Quinn – Bridgerton deel 1

“Londen, 1813. De aanstaande verloving van Daphne Bridgerton en de aantrekkelijke hertog Simon Basset is het nieuws van de dag. Wat niemand weet, is dat de verloving slechts schijn is. Voor Simon is het de beste manier om de gretige moeders van jonge, huwbare vrouwen op een afstandje te houden. Voor Daphne werkt de zogenaamde interesse van een hertog als honing op andere geschikte huwelijkskandidaten.

Maar hoe beter Daphne hem leert kennen, hoe meer ze begint te geloven dat ze haar droomman al heeft gevonden. Ze zal al haar charmes in de strijd moeten gooien om de eigenzinnige hertog ervan te overtuigen dat het huwelijk zo gek nog niet is, en dat zijn ideale vrouw veel dichterbij is dan hij denkt…

Het eerste deel van de boekenserie over de familie Bridgerton. Deze slimme en humoristische familie behoort tot de hogere families in de samenleving en het verhaal speelt zich af aan het begin van de negentiende eeuw. De vader en moeder zijn de overleden burggraaf en de burggravin, welke de familie nog altijd met veel liefde leidt. Ze hebben hun acht kinderen namen gegeven die beginnen met de eerstvolgende letter van het alfabet. Daphne is de eerste dochter en het vierde kind. Ze heeft drie oudere broers, een jonger broertje en drie jongere zusjes. Dit boek vertelt het verhaal van Daphne.

Simon is geboren als graaf maar groeide op zonder moeder, zij is gestorven in het kraambed. Zijn vader was maar wat trots dat hij eindelijk een zoon had, Simon heeft geen broertjes of zusjes. Als zoon van een graaf was zijn leven al helemaal uitgestippeld, hij zou namelijk de naam en het erfgoed voortzetten. Wanneer Simon opgroeit, heeft hij grote moeite met praten, hij stottert. Omdat hij niet goed genoeg is, wil zijn vader niks meer met hem te maken hebben en hij wordt achtergelaten in het landhuis, samen met een nanny. Zij steekt al haar energie in Simon, zodat hij zich geliefd voelt, meer zelfvertrouwen krijgt en steeds beter gaat praten. Zijn hele jeugd ziet hij zijn vader niet, later komt hij erachter dat zijn vader hem heeft doodgezwegen voor de rest van de samenleving.

Simon en de oudste broer van Daphne, Anthony, hebben samen gestudeerd en zijn goede vrienden. Hij is fel tegen het huwelijk van Simon en Daphne, wil niet dat zijn zusje gekwetst wordt. Toch trouwen ze, en gaandeweg groeit er een mooie band tussen de twee. Is het levenslange geluk voor hen samen weggelegd?

Ik vond het een prachtig verhaal, heeft geeft een mooi kijkje in het leven van toen. Het is levendig geschreven, je zit meteen in het verhaal en wil graag het boek in één keer uitlezen. Deel 2 was dan ook hierna aan de beurt, daarover vertel ik in de volgende review. Voor zover ik weet zijn deel 3 en 4 ook al verschenen, en staat dit jaar de release gepland van de dramaserie Bridgerton (te zien op Netflix). Deze serie is gebaseerd op deze prachtige boekenserie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *