Reizen

Mijn reis-bucketlist

Er zijn nog zoveel mooie plekken op deze aarde waar ik heen wil…..

Foto gemaakt in 2012, de zon kwam op boven Portugal. Zou zo nog eens terug willen…

Momenteel is het vanwege de wereldwijde corona-crisis niet echt slim om te gaan reizen, maar dat wil niet zeggen dat je niet kunt bedenken waar je zo graag nog eens heen zou willen. Misschien heb je nu wel tijd genoeg om daarover na te denken, of heb je je volgende reis al helemaal uitgestippeld. Hoe dan ook, mijn bucketlist met bestemmingen waar ik nog eens heen wil (geen idee of ik al die prachtige plekken van mijn lijst af kan strepen, maar dromen is nooit verkeerd 🙂 ) wordt alleen maar langer en dus leek het me wel leuk om wat bestemmingen met jullie te delen. Ik hoop dat het nieuwe inspiratie geeft, dat je denkt “daar wil ik ook heen”. En wie weet waar het mij brengt…

Alleen al in Europa is er nog zoveel moois te zien en te doen, maar een echte guilty pleasure van mij is toch wel Harry Potter. De boeken heb ik al zo vaak gelezen (en dat doe ik nog steeds) en de films grijsgedraaid. Een paar jaar geleden ben ik nog naar de experience in Utrecht geweest, een tijdelijke opstelling van een aantal sets en kostuums, maar lang niet alles was daar te zien. Dus waar ik toch echt nog eens heen wil zijn de Harry Potter Studios nabij Londen. Je loopt daar rond over de Wegisweg, bekijkt de Grote Hal van Zweinstein of maakt een wandeling door het Verboden Bos. Heel veel kostuums en verschillende taferelen uit de film staan er opgesteld en je neemt een kijkje achter de schermen, zo wordt er uitgelegd hoe ze de special effects verwerken in de films. Ik zou er een hele dag kunnen ronddwalen en waarschijnlijk ogen te kort komen…..

Een fijne hotelkamer, lekker eten en drinken in overvloed zodat je alles wel wilt proeven, genoeg activiteiten om je te vermaken en tegelijkertijd een aantal prachtige bestemmingen kunnen bezoeken… Oftewel; een cruise! Toch wel iets wat ik heel graag eens zou willen doen, nog nooit gedaan en het lijkt me een geweldige ervaring! Over de hele wereld en van een paar dagen tot weken/maanden, of je nu zin hebt in een relaxte tropische bestemming of liever cultuur gaat snuiven, er is altijd wel een cruise die voldoet aan jouw wensen. En welke cruise ik zou willen doen? Oef, lastig kiezen, de Noorse fjorden lijken me super mooi, maar ook de Middellandse zee, net als het Caribisch gebied.

Ik houd erg van de natuur, wat dat betreft staan Australië en Nieuw- Zeeland op mijn lijstje. Grote groene bossen, prachtige lange stranden, maar ook dorre en droge vlaktes met rotsen bieden genoeg afwisseling. Tel daar nog een interessante cultuur bij op en mijn reis zou compleet zijn!

Dan nog eentje lekker dicht bij huis; overnachten in zo’n klein huisje op het strand. Wat lijkt me dat leuk om een keer te doen! Vanaf daar de zon zien ondergaan, sterren zien wanneer alles om je heen helemaal donker is en dan de volgende ochtend het langzaam licht zien worden terwijl je langs de branding loopt, ik droom nu al weg…

Er zijn nog veel meer plekken waar ik heen zou willen, maar toch hoop ik dat ik jullie wat inspiratie kan bieden en een beetje plezier in deze onzekere tijd. Ik hoop in ieder geval snel weer op een mooie plek te komen, nog geen idee waar het leven me brengt, maar waar ik ook mag genieten van natuur, cultuur en alles wat het reizen met zich mee brengt, je leest het hier!

Ik ben heel benieuwd, welke bestemming staat er nog op jouw bucketlist? Of waar moet ik zeker naar toe? Laat het me weten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *