Recepten

Bananencake met walnootjes

Bananenbrood, bananencake, eigenlijk is het geen van beide. Maar wel ontzettend lekker en supersimpel om te maken! Het recept komt uit zo’n boekje van een supermarkt, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven.

Deze cake is gemaakt in een bakvorm die je ook voor brownies gebruikt, maar een gewone cakevorm kan ook. Als je een ronde cake wilt maken, gebruik dan een taartvorm van 20 of 24 cm.

Ingrediënten voor 10 personen:

250 gram tarwebloem

2 theelepels bakpoeder

1-2 theelepels kaneel

100 gram boter, op kamertemperatuur en in stukjes

200 gram witte basterdsuiker

1 zakje vanillesuiker

mespunt zout

2 eieren

125 ml crème fraîche

50 gram walnoten, grof gehakt

300 gram banaan, gepeld en fijngeprakt

bakpapier of bakspray

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de vorm in met bakspray of gebruik bakpapier.

Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder kaneel en het zout. Meng in een andere kom (of in de keukenmachine) de boter, basterdsuiker en vanillesuiker tot een glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren en daarna de crème fraîche toe. Schep dit mengsel daarna met een spatel door het bloemmengsel.

Schep de banaan er door en voeg als laatste de stukjes walnoot toe. Verdeel het beslag over de bakvorm, en zet deze in het midden van de oven. Bak goudbruin en gaar in ongeveer 50 minuten, prik na 40 minuten in de cake met een satéprikker. Komt deze er schoon uit (er kan wel wat vocht van de banaan aanzitten), dan is de cake gaar.

Laat de cake een half uurtje afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *