Bananencake met walnootjes
Bananenbrood, bananencake, eigenlijk is het geen van beide. Maar wel ontzettend lekker en supersimpel om te maken! Het recept komt uit zo’n boekje van een supermarkt, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven.

Ingrediënten voor 10 personen:
250 gram tarwebloem
2 theelepels bakpoeder
1-2 theelepels kaneel
100 gram boter, op kamertemperatuur en in stukjes
200 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
2 eieren
125 ml crème fraîche
50 gram walnoten, grof gehakt
300 gram banaan, gepeld en fijngeprakt
bakpapier of bakspray
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet de vorm in met bakspray of gebruik bakpapier.
Zeef in een grote kom de bloem, bakpoeder kaneel en het zout. Meng in een andere kom (of in de keukenmachine) de boter, basterdsuiker en vanillesuiker tot een glad mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren en daarna de crème fraîche toe. Schep dit mengsel daarna met een spatel door het bloemmengsel.
Schep de banaan er door en voeg als laatste de stukjes walnoot toe. Verdeel het beslag over de bakvorm, en zet deze in het midden van de oven. Bak goudbruin en gaar in ongeveer 50 minuten, prik na 40 minuten in de cake met een satéprikker. Komt deze er schoon uit (er kan wel wat vocht van de banaan aanzitten), dan is de cake gaar.
Laat de cake een half uurtje afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Laat verder afkoelen op een rooster. Eet smakelijk!