Recepten

Spaghetti met groenten en balletjes in romige saus

Lekker veel groente en zo klaar!

De inspiratie voor dit recept komt uit een maandelijks tijdschrift van de supermarkt, ik heb er mijn eigen draai aangegeven. Makkelijk om te maken en binnen een half uurtje op tafel, eet smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen:

250 gram verse worst, ontveld en gehakt rollen tot balletjes

1 teentje knoflook, geperst

1 sjalotje, gesnipperd

1 rode paprika, in blokjes

250 gram champignons, in plakjes

1 prei, in ringen

250 ml kookroom (normaal of light)

150 gram spaghetti (volkoren is gezonder)

Provinciaalse of Italiaanse kruiden, toevoegen naar smaak

peper, toevoegen naar smaak

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm op middelhoog vuur een beetje olijfolie in een wok en bak hierin de balletjes lichtbruin en gaar. Voeg de sjalot, knoflook, kruiden en peper toe en bak deze 2 minuten mee.

Voeg de groenten toe, bak het geheel ongeveer 5 minuten. Schenk de kookroom erbij, laat op laag vuur een paar minuten sudderen tot de saus een beetje is ingedikt. Giet ondertussen de spaghetti af.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *