Fictie

Review: Katie Fforde – Het buitenhuis

” Fran droomt er al haar hele leven van op een boerderij te werken en nu lijkt die droom werkelijkheid te worden! Een ver familielid vraagt haar of ze het leuk zou vinden een jaar lang te proberen haar moeilijk lopende boerenbedrijf weer op de rit te krijgen. Als de boerderij aan het einde van dat jaar weer goed draait, zal Fran alles erven als haar oudtante overlijdt.

Fran zegt met volle overtuiging ja, maar in haar enthousiasme vergeet ze twee dingen: 1. ze weet letterlijk niets van het boerenbedrijf, en 2. ze is bang voor koeien. Gelukkig krijgt ze hulp, onder andere van de aantrekkelijke Anthony, haar rijke buurman. Maar is hij geïnteresseerd in Fran… of in het land dat bij de boerderij hoort?

Weer een boek van Katie Fforde, van haar heb ik al meerdere boeken gelezen en ze zijn eigenlijk allemaal even leuk. Ze schrijft goed, het verhaal is lekker leesbaar en het zijn heerlijke boeken voor met een kop thee op de bank of buiten in de zon.

Fran en haar beste vriendin Issi nemen hun intrek in de oude boerderij van de oudtante van Fran, Amy Flowers. Amy is opgenomen in een verzorgingstehuis, ze is oud en kan niet meer zelfstandig wonen. De eerste erfgenaam heeft nooit op haar brief gereageerd, dus krijgt Fran de kans om zich te bewijzen en zo de boerderij te erven. Fran duikt vol in het nieuwe avontuur, vastbesloten om, ondanks dat ze totaal geen verstand heeft van het boerenleven en bang is voor koeien, zichzelf te bewijzen. Ze krijgt hulp van Anthony, haar knappe buurman waar Amy niks van moet hebben. Ook Issi, Tig de veehoeder en zijn moeder mevrouw Brown helpen haar waar ze kunnen.

Langzaamaan krijgt Fran door wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een boerderij, te leert enorm veel en blaast zelfs de oude kaasmakerij op het erf nieuw leven in. Een rode lijn door het verhaal is haar zoektocht naar de oude steengroeve waar ze harde kazen kan laten rijpen, Amy wil niet vertellen waar die is omdat ze vindt dat Fran die zelf kan vinden als ze echt geschikt blijkt voor het boerenleven, het is een soort test. Ondertussen bloeit er wat moois op tussen Fran en Anthony.

Net wanneer alles een beetje lekker loopt, meldt de eerste erfgenaam zich. Een jonge, egoïstische man die de boerderij alleen maar wil erven om die plat te gooien en er huizen te bouwen waar hij geld aan kan verdienen. Fran wil koste wat het kost dat voorkomen, maar steeds lijkt hij haar te slim af en te zijn en palmt Amy helemaal in.

Zal het Fran lukken om de boerderij nieuw leven in te blazen, de steengroeve te vinden en Amy te bewijzen dat zij degene is die de boerderij moet erven? Lees het!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *