Boeken

Review: Jill Mansell – Ik zie je op het strand

“Clemency is niet op zoek naar de liefde als ze Sam ontmoet in het vliegtuig. Maar aan het eind van de vlucht hebben ze een echte klik. Dit voelt als iets speciaals… maar Sam verdwijnt helaas uit haar leven. Drie jaar later woont Clem weer in haar geboortedorp in Cornwall. Als haar stiefzus Belle uit Londen overkomt, verwaander dan ooit nu ze de perfecte man heeft gevonden, is Clem blij voor haar, echt waar… tot ze ontdekt wie Belles perfecte man is: Sam!”

In het verhaal leer je Clemency kennen als ze op het punt staat om haar vlucht te missen. Vanaf de eerste zinnen zit je helemaal in het verhaal, het leest lekker weg. In het vliegtuig zit ze naast een intrigerende man die in eerste instantie weinig aandacht aan haar schenkt. Clem krijgt het voor elkaar om op een nogal gênante manier indruk te maken op hem, ze knoeit zichzelf onder met rode wijn… Ze denkt dat ze het wel kan vergeten bij Sam, maar als ze terug komt van het toilet raken ze toch aan de praat en blijken ze elkaar toch wel heel leuk te vinden. Helaas ziet ze hem na de vlucht niet meer terug, denkt ze…

Clem is een hardwerkende, jonge vrouw die voor haar baan terug is verhuist naar het dorp waar ze is opgegroeid. Het is een klein dorp waar alle nieuwtjes sneller rond gaan dan de wijzer op de klok. Clem is makelaar en haar stiefzus Belle belt haar om te vragen of ze tijd heeft om haar en haar nieuwe vriend wat huizen te laten zien. Clem stemt toe, maar als ze de volgende dag ziet wie er uit de auto stapt, weet ze niet waar ze het zoeken moet. De nieuwe vriend van Belle blijkt niemand minder te zijn dan Sam, de man waar Clem drie jaar geleden zo’n fijne klik mee had in het vliegtuig. Ze herkennen elkaar meteen, maar omwille van Belle gedragen ze zich als onbekenden van elkaar.

Later in het verhaal hebben ze meerdere momenten dat ze elkaar onder vier ogen kunnen spreken, maar omdat Sam met Belle is, is er geen toekomst voor hun samen. Ondertussen komen Belle en Sam in het dorp wonen, en Belle lijkt er een sport van te maken om Clem belachelijk te maken omdat ze nog steeds geen man in haar leven heeft. Om Belle op afstand te houden, spreekt Clem met haar collega Ronan af dat ze iedereen willen laten geloven dat zij een nieuw setje zijn. Belle gelooft het, net als iedereen in het dorp.

In het verhaal komen nog meer personen naar voren; Kate, de plaatselijke postbode die een oogje op Ronan heeft, Marina, een vrouw van een jaar of vijftig die een groot geheim met zich meedraagt, en Verity, een jonge vrouw die graag een sport doet en daarin ook les geeft. Ook voor andere dorpsbewoners en mensen van daarbuiten hebben een plekje in het verhaal.

Dit boek is weer heerlijk om te lezen, het leest vlot weg en je wil graag weten hoe het verder gaat. Onverwachte wendingen en mooie momenten wisselen elkaar af, maar hoe dit afloopt? Lees het boek!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *