Boeken

Review: Robyn Carr – Een goed jaar

“Cassie, Julie, Marty en Beth… ze zijn al jaren beste vriendinnen, maar deze zomer hebben ze elkaar harder nodig dan ooit! Na een date met een nare afloop is Cassie klaar met relaties… misschien moet ze zich er maar bij neerleggen dat Steve, haar hond, de enige man in haar leven is! Julie worstelt om financieel haar hoofd boven water te houden. Haar man, Billy, is een schat maar hij ziet altijd alles even rooskleurig in. En nu komt er weer een kleintje aan… Is het zo raar dat Marty van haar echtgenoot verlangt dat hij een beetje meehelpt in huis, en misschien soms zijn best voor haar doet? Beth krijgt voor de tweede keer met een ingrijpende ziekte te maken, maar vindt niets zo moeilijk als om hulp vragen. “

Afwisselend worden de verhalen van de vier vrouwen verteld, de verhalen lopen ook door elkaar heen omdat de vier vrouwen samen veel meemaken. Het is vlot geschreven, leest lekker weg en je wilt graag weten hoe het verder gaat. Een lastig boek om weg te leggen..

Het verhaal begint met Cassie, ze maakt iets ingrijpends mee en heeft daarna helemaal genoeg van mannen. Ook al wil ze graag huisje-boompje-beestje, ze denkt dat dat niet voor haar is weggelegd. Haar hond Steve heeft een leuk klein rolletje in het verhaal. Cassie leert Walt kennen, een aardige man met het uiterlijk van een ruige biker. Hij is totaal niet het type waar ze normaal op valt, maar ze ondernemen leuke tochtjes op zijn motor en hebben het erg gezellig…

Julie en haar man Billy zijn als sinds de middelbare school samen, hebben drie kinderen en wonen in een klein huisje. Billy werkt als brandweerman en heeft er een tweede baan bijgenomen zodat er meer geld binnen komt. Desondanks hebben ze flinke geldproblemen, Julie maakt zich grote zorgen over de financiën. Dan ontdekt ze dat ze weer zwanger is, en de chaos is compleet…

Marty is al jaren samen met Joe, ze hebben samen zoontje Jason. Joe en Billy zijn collega’s bij de brandweer. Op de dagen dat Joe geen dienst heeft, laat hij thuis alles versloffen, inclusief zichzelf. Marty krijgt een steeds grotere hekel aan haar niet meer zo frisse echtgenoot, maar hoe ze het ook aangeeft, Joe lijkt het maar niet te begrijpen. Marty is op een gegeven moment zo beu, dat ze wil scheiden…

Beth krijgt voor de tweede keer in haar jonge leven kanker, ze wil in eerste instantie niks vertellen tegen haar vriendinnen en familie want de vorige keer werd ze gek van alle goede bedoelingen. Toch komen haar vriendinnen erachter en Beth blijkt ze harder nodig te hebben dan gedacht. Toen ze de eerste keer tegen de kanker streed, liet haar vriend haar in de steek, waardoor ze niet meer open durft te staan voor de liefde. Dan blijkt haar behandeld arts toch wel een erg leuke man te zijn, die haar ziet, en niet alleen haar ziekte…

Wederom een prachtig boek van Robyn Carr, veel leesplezier!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *