Boeken

Review: Cathy Kelly – Het begin van de rest van je leven

“Ginger brengt haar dertigste verjaardag niet door zoals ze van tevoren zo nauwkeurig had gepland. Als dit de eerste dag van haar nieuwe, betere leven moet zijn, waarom heeft ze dan het akelige idee dat ze afstevent op een totale ramp? Sam is eindelijk zwanger na jaren van proberen. Wanneer haar vruchtwater breekt op de ochtend van haar veertigste verjaardag, raakt ze in paniek: vergeet die bevalling, hoe wordt ze in godsnaam een goede moeder? Callie viert haar vijftigste verjaardag door een groot feest te organiseren bij haar thuis in Dublin. Maar halverwege het feest staat er iemand voor de deur die haar perfecte leven binnenstapt en het volkomen op zijn kop zet. De drie vrouwen vieren hun verjaardag op dezelfde dag, en dit jaar zijn het extra speciale dagen: ze worden dertig, veertig en vijftig. De gebeurtenissen op deze dag luiden voor hen alle drie een wel heel bijzonder jaar in…”

Dit boek stond al een tijdje op mijn nog-te-lezen-lijst, toen ik het van de week zag liggen bij de bieb heb ik het dan ook meteen meegenomen. Het leek me een leuk boek, gelukkig voldeed het aan mijn verwachting. Het verhaal is vlot geschreven, per hoofstuk lees je wisselend over Ginger, Sam en Callie. De verhaallijnen zijn goed te volgen en ik vond het zelf leuk om te lezen hoe die verhaallijnen uiteindelijk bij elkaar komen.

De verhaallijnen beginnen bij de verjaardagen van de drie vrouwen, in de volgende hoofdstukken zijn er terug- en vooruitblikken waarna je uiteindelijk leest hoe het jaar vordert en eindigt met de volgende verjaardagen van de vrouwen. Er gebeuren dingen die je niet verwacht, maar ik vond het mooi om te lezen hoe elk van de vrouwen hun eigen draai vindt in hun nieuwe situaties.

Ik ga natuurlijk niet vertellen wat er precies allemaal gebeurt en hoe alles afloopt, dan is het niet meer leuk om te gaan lezen. Maar, zoek je een fijn boek dat lekker wegleest, lees dan deze!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *