Boeken

Review: Graeme Simsion & Anne Buist – Camino

“Kunstenares Zoë en ontwerper Martin staan beiden op een keerpunt in hun leven: geen geld, geen partner, en de kinderen zijn het huis uit. Het lot brengt hen samen op de Camino, van Cluny naar Santiago de Compostela. En terwijl ze worstelen met de natuur, de cultuur en de mensen onderweg, ontdekken ze dat ze elkaar meer te bieden hebben dan verwacht. Maar voor ze kunnen ontdekken of hun levens ook ná de Camino met elkaar verbonden zullen blijven, moeten ze eerst hun eigen verleden in de ogen kijken. Wat willen ze meenemen en wat laten ze achter?”

Dit boek sprak me meteen heel erg aan omdat het over een lange afstandswandeling gaat, en aangezien ik volop aan het trainen ben voor de Nijmeegse Vierdaagse en ik in de toekomst nog wel meer lange wandelingen wil gaan maken wilde ik dit boek zeker lezen. Maar ook als je niet van wandelen houdt is dit een erg leuk boek.

Het verhaal wordt wisselend door de ogen van Zoë en Martin verteld, maar het is goed geschreven en daarom goed te volgen. Er komen nog verschillende anderen in het verhaal voor, zowel mensen die ook dezelfde tocht lopen als mensen die ze onderweg tegen komen of juist bij het thuisfront horen.

Zoë en Martin beginnen beide hun tocht in een dorpje in Frankrijk, vanuit daar is het nog een heel stuk te gaan tot aan de Spaanse grens. Eenmaal in Spanje is het nog een tocht van weken. Uiteindelijk lopen ze er ongeveer drie maanden over, maken van alles mee en wordt er ook beschreven wat zo’n lange tocht met je doet. Aan het eind zijn ze allebei erg veranderd, ik denk dat het bijna niet mogelijk is om niet te veranderen tijdens zo’n lange tijd wandelen, waarbij je natuurlijk ontzettend veel tijd hebt om over je leven na te denken. Ook het feit dat je zo lang van thuis weg bent moet iets met je doen.

In het verhaal komen vele dorpjes en steden aan bod, voorin het boek is een kaart van het gebied afgebeeld, zodat je je goed kunt oriënteren. Dit vond ik erg prettig, vooral omdat ik helemaal niet bekend ben daar (waarschijnlijk velen met mij :))

Al met al een leuk verhaal, soms met humor, soms met tegenslag, maar toch wel een boek dat je een keer gelezen moet hebben.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.