Wandelen

De Nijmeegse Vierdaagse: Ik ga het doen!!

Logo van de Vierdaagse van Nijmegen, site: 4daagse.nl

Al jaren denk ik, zal ik het doen? Of doe ik het niet? Dit jaar dacht ik weer; zal ik het doen? Weet je wat? Ik doe het gewoon!

Of nou ja, gewoon… Er gaat natuurlijk wel maanden aan trainen en voorbereiding aan vooraf. Ik heb me ingeschreven bij de Via Vierdaagse, dit is een trainingsprogramma waarmee je een heel goede kans maakt om de tocht der tochten uit te lopen. Volgens hun site loopt 93% van alle mensen die dit programma volgen de Vierdaagse uit, echt heel veel dus! Je krijgt ontzettend veel info, uitleg, er is een startbijeenkomst, je krijgt een persoonlijk trainingsschema voor de komende maanden, wordt automatisch lid van de KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland) met allerlei leuke extraatjes zoals routes, een tijdschrift en nog meer tips. En niet te vergeten, je een startbewijs voor de Nijmeegse Vierdaagse! Geen loting voor mij, dus dat ik ga starten, is een feit!

De Vierdaagse van Nijmegen kent drie afstanden voor gewone burgers namelijk 30, 40 en 50 km per dag, welke minimale afstand je moet lopen hangt samen met je leeftijd en of dat je een vrouw of man bent. Voor mij is dit 40 km per dag, dus 160 km in totaal.

Waarom wil ik dit gaan doen? Ik lijk wel gek, om met heel veel andere mensen mezelf vier dagen af te peigeren, elke avond heel vroeg naar bed te gaan om dan de volgende ochtend weer heel vroeg op te staan om weer een hele dag te lopen. En toch, het lijkt me zo gezellig, een belevenis die je nooit meer vergeet. Overal langs de routes staan mensen de wandelaars aan te moedigen, er wordt eten en drinken uitgedeeld, muziek gespeeld en gedraaid, om over alle festiviteiten rondom de Vierdaagse nog maar te zwijgen.

Tegelijkertijd is het een prestatie, als je aan het eind van die vier dagen over de Via Gladiola loopt (hopelijk met de beroemde gladiolen) en eindelijk bij de finish bent. Voor mijzelf is het iets waar ik hopelijk heel trots op mag gaan zijn!

Er is voor mij nog een reden om dit te gaan doen; de strijd tegen de kilo’s! De eerste stappen naar een gezonde leefstijl zijn al gemaakt, het lopen van de Vierdaagse is voor mij dus zoveel meer dan een wandeltocht van vier dagen. Het betekent een gezondere, fittere en slankere ik, en dat is me alles waard! En zeg nou zelf, wandelen in de natuur is toch veel leuker dan in een saaie sportschool op een loopband 😉

2 Reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *