Boeken

Review: Anne West – De stadstuin, Yara (deel 3)

“De stadstuin staat aan de rand van de afgrond en omdat Britt en Maud hun verantwoordelijkheid niet nemen, komt het op Yara aan om de tuin te redden. Maar wie zegt dat uitgerekend zij daar zin in heeft? Zij heeft ook wel wat anders aan haar hoofd. Bijvoorbeeld dat ze smoorverliefd is op investeerder Menno. En dat ze tegelijkertijd met Serge aan het zoeken is naar een huis voor hen samen, terwijl ze helemaal niet verliefd is op hem. Maar ja, haar dochter Nova is zo gek op Serge… Als dan ook nog de biologische vader van Nova onverwachts contact opneemt, is de chaos compleet. Yara beseft dat de tuin alleen gered kan worden als ze er alle drie voor gaan. En laat samenwerken nou net iets zijn waar ze geen ster in zijn.”

Dit boek is het derde deel van de serie over de drie zussen Maud, Britt en Yara en hun stadstuin die ze geërfd hebben van hun overleden vader. Het eerste boek gaat over Maud, het tweede over Britt. De drie zussen zijn heel verschillend maar hebben toch veel gemeen, soms zelfs meer dan ze in eerste instantie denken. Met hun moeder is de band moeizaam, maar toch soms aandoenlijk.

In dit derde deel worden Maud en haar partner Rob ouders van een zoon, Finn. Britt woont in een commune in Frankrijk, waar ze samen met haar vriend Oscar heen is gegaan. Yara heeft een tienerdochter, Nova. De biologische vader van Nova, Rick, neemt onverwachts contact op en wil zijn dochter graag beter leren kennen. Yara’s vriend Serge is bij hun ingetrokken, Serge is de vader van Joep, het overleden eerste vriendje van Nova. Menno, de investeerder van de tuin, heeft in deel 2 een relatie gehad met Britt, maar heeft nu zijn ogen laten vallen op Yara. De stadstuin wordt ook geleid door Kees, de beste vriend van de overleden vader van de zussen. Hij is dagelijks in de tuin te vinden en staat met raad en daad voor de zussen klaar. Iedere persoon in dit boek komt mooi aan bod, je leert iedereen nog beter kennen en leeft mee met alles wat op hun pad komt.

Het verhaal is mooi geschreven, je leest over het belang van de tuin voor de buurt, over relaties en gevoelens, over faillissement en wat dat doet met iemand, over zwangerschap, bevallen en nieuwbakken ouders, over dat vluchten niet altijd de beste oplossing is ook al lijkt dat misschien op dat moment wel zo, over wat je van het verleden kunt leren om een mooie toekomst op te bouwen, over risico’s nemen en over je hart volgen.

Net als de twee vorige delen een aanrader!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *