Boeken

Review: Gaby Rasters – Nooit meer bang

“Op zomaar een ochtend op het vliegveld van Brussel vinden er twee bijzondere ontmoetingen plaats. Vlak nadat Maud heeft ontdekt dat haar vriend een ander heeft, vindt ze gehoor bij de lieve Victor. En Louise, die vanwege haar borstkanker een muur om zich heen heeft gebouwd waar geen man doorheen kan, merkt ze dat ze zich toch aangetrokken voelt tot Lennard, die ze ontmoet in de ontbijtzaal van haar hotel. Later op zomaar die ochtend vindt er in de vertrekhal een vreselijke aanslag plaats. De twee vrouwen bevinden zich niet meer op het vliegveld, maar Victor en Lennard wel. De zoektocht brengt Maud en Louise bij elkaar in deze prachtige roman over liefde en verlies, en over de ongekende kracht van mensen.”

Het boek vertelt een heftig maar ontzettend mooi verhaal. In eerste instantie wist ik niet goed of ik dit boek wilde lezen, vooral omdat zoiets als een aanslag ontzettend heftig is. Toch wilde ik het lezen, omdat ik benieuwd was naar wat er na de aanslag gebeurt, hoe Maud en Louise het beleven maar vooral omdat ik het inspirerend vind hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn.

Het verhaal is goed geschreven, je zit er toch vrijwel meteen helemaal in en wilt, ondanks de afschuwelijke gebeurtenissen, graag verder lezen. Ik wil eigenlijk niks vertellen over de inhoud omdat ik niets wil verraden, dat zou zonde zijn. Wat ik wel kan zeggen, is dat het einde echt ontzettend mooi is!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *