Boeken

Review: Jill Mansell – Ik wil met je mee!

Jill Mansell is een van mijn favoriete schrijfsters, ze schrijft goede verhalen waar je, zodra je het boek uit hebt, een goed gevoel aan over houdt. Deze review gaat over haar nieuwste boek, verschenen in het Nederlands in april 2019.

“Wanneer Mimi voor het eerst haar vaders nieuwe huis in de Cotswolds bezoekt, raakt ze verliefd op het dorp en de mensen die er wonen. Vooral met Cal heeft ze meteen een klik. En nog iets meer. Hij is gastvrij, charismatisch, en gewoonweg té knap. Maar het leven staat op het punt een aantal onverwachte en schokkende wendingen te nemen. Het pad van Mimi en Cal zal steeds opnieuw kruisen – maar zal het ooit het juiste moment voor hen beide zijn?”

In het boek wordt er geschreven vanuit een hij/zij-vorm, het is heel levendig geschreven en vanaf de eerste bladzijde voelt het alsof je zelf onderdeel uitmaakt van het verhaal. Een aantal herkenbare situaties zorgen voor een lach op je gezicht. In het dorp waar het verhaal zich grotendeels afspeelt wonen verschillende mensen, maar je leert ze steeds beter kennen.

Het verhaal gaat over Mimi, een jonge vrouw. Ze woont in Londen en gaat op bezoek bij haar vader in zijn nieuwe huis in de Cotswolds. Ze komt er al snel achter dat het leven op het platteland heel anders is dan in de stad, maar zeker niet minder leuk! Mimi leert al snel de inwoners kennen, maar het is vooral Cal die haar interesse wekt. Helaas voor Mimi is hij gelukkig getrouwd en is vader van een meisje van zes, Cora. Door een auto-ongeluk raakt Mimi haar vader en Cal zijn vrouw kwijt, beide proberen zo goed mogelijk iets van hun leven te maken.

In de jaren daarna kruisen hun wegen zich meerdere malen, de aantrekkingskracht blijft.  

Hoe dit afloopt ga ik natuurlijk niet vertellen, maar wel kan ik zeggen ik het een mooi verhaal vond. Het enige minpuntje dat ik heb is dat ik het jammer vond dat er geen epiloog in het boek is opgenomen, aan het einde wilde ik graag verder lezen. Kortom, een aanrader!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *